Skoči na vsebino

Klic v sili

112

Nujna medicinska pomoč

05 330 11 17

Zdravstveni dom NG

05 338 32 00

Cancer screen

KAJ JE CANCER SCREEN?

Cancer Screen je eden izmed najobsežnejših testov za odkrivanje tveganja za razvoj raka in temelji na najsodobnejših znanstvenih raziskavah.

Genetski test Cancer Screen analizira do 49 genov, ki so povezani s 17 vrstami dednega raka:

  • jajčnikov,
  • dojk,
  • debelega črevesa,
  • prostate,
  • ščitnice
  • in drugih.

ZA KOGA JE TESTIRANJE PRIPOROČLJIVO?

  • ZA POSAMEZNIKE, ki imajo rakava obolenja prisotna v družini.
  • VSEM, ki želijo pravočasno ukrepati in poskrbeti za svoje zdravje. Tudi za posameznike brez družinske anamneze raka obstaja velika verjetnost, da nosijo patogeno varianto.
  • CELOTNI DRUŽINI, če so starši nosilci patogene variante, obstaja 50 % verjetnosti, da je ista varianta prisotna tudi pri otrocih.

ZAKAJ BI SE SPLOH TESTIRALI?

1. Zgodnje odkritje vam lahko reši življenje.

Za učinkovito preventivo in uspešno zdravljenje je pomembno, da smo dobro seznanjeni s tveganji za obolenje. Možnosti preživetja so namreč občutno višja, v kolikor je rakavo obolenje odkrito v zgodnji fazi. Do kar 50 % primerov rakavih obolenj bi namreč z ustreznimi preventivnimi ukrepi lahko preprečili ali omilili njihove posledice.

2. Za zdravje celotne družine

Prisotnost patogene mutacije je zelo pomembna informacija za vas ter za vaše otroke, starše, brate in sestre. Do 15 % rakavih obolenj se razvije zaradi genetske predispozicije, ki jo lahko podedujete. Če nosite patogeno mutacijo, ki povečuje tveganje za dedno vrsto raka, obstaja velika verjetnost, da je mutacija prisotna tudi pri ostalih članih vaše družine.

ENOSTAVEN POSTOPEK TESTIRANJA

Sam postopek testa CANCER SCREEN je zelo enostaven, za izvedbo je namreč potreben zgolj vzorec sline. Rezultati so običajno na voljo v roku 4-ih tednov.

Rezultati vam bodo pomagali, da skupaj z zdravnikom pripravite vam prilagojen program preventivnih ukrepov, s katerim boste zmanjšali tveganje za razvoj raka.

Če je rezultat testa pozitiven (odkrita je patogena mutacija), vam ponudnik testa nudi tudi  brezplačno genetsko svetovanje.

CENA TESTA CANCER SCREEN je od 320€ naprej

Cenik Cancer Screen 10 06 2021.pdf

Več informacij in naročanje

Več o testu CANCER SCREEN: www.cancerscreen.geneplanet.com/